2017. jan 21.

Üdvözlet

írta: zolxy
Üdvözlet

Sziasztok!

Zolinak hívnak és már egy jó ideje szerettem volna blogot indítani közlekedés és urbanisztika témában, de valahogy sosem tudtam, hogy hogyan kezdjem el.
Mindig is nagy érdeklődést mutattam a szakma iránt, bár végzettségem nincs hozzá, de jó megfigyelőnek tartom magam. Elsősorban a kötöttpályás közlekedés érdekel. A családomban van vasutas, így már gyerekkoromban megcsapott a mozdony füstje. :)

Magyarországon rengetek kihasználatlan lehetőség van a tömegközlekedésben és bár nem célom, hogy a bloggal bármibe is beleszóljak, de esetleg egy-két észrevétellel segíthetem valakinek a munkáját. Valószinüleg lesznek olyan topikok, amikről már unásig olvastunk 1001 dolgot, de lesz olyan is, amire talán még kevesen figyeltek fel.
Fontos megjegyeznem, hogy a témákat, amiket feldolgozok elsősorban az én látásmódom szerint mutatom be, de persze ahol tudok ott próbálok hivatkozni az eredeti cikkekhez is. Elsősorban saját magam kedvteléséből írom a blogot, persze örülök az építő jellegű hozzászólásoknak, észrevételeknek, de a fikázásoknak nem.

Azért választottam a Váltó nevet, mert több értelme is van. Az első, hogy ez egy eszköz, egy műtárgy, amivel irányt lehet váltani. A második nem kézzel fogható, de ugyan csak ezt el tudom vele mondani. Szeretném, hogy nem csak képzeletben legyen váltás, hanem a jövőben a valóságban is.

Köszönöm a lehetőséget.

Facebook

Szólj hozzá